Ontwerpen, bouwen en financieren (DBF)

Wij verzorgen uw bouwproject van A tot Z, inclusief ontwerp, bouw, financiering en meerjarige exploitatie.

DBF

Ontwerp en bouw van uw waterzuivering

Het bouwen of renoveren van een waterzuiveringsinstallatie is een complex gegeven. Het vraagt een combinatie van verschillende expertises zoals bouwkunde, elektriciteit en automatisering. Via moederbedrijf Aquafin kan Aquaplus rekenen op een enorm potentieel aan ervaring. Wij dragen de eindverantwoordelijkheid voor de realisatie van uw project volgens een afgesproken budget, kwaliteit en timing.

Onze ervaren projectmanager verzekert een vlotte opvolging en transparante communicatie tijdens de werken. We stellen alles in het werk voor een gesmeerd projectmanagement: voorbereiding, projectleiding, werfopvolging, controle van aannemers, veiligheidscoördinatie, opvolgen en bewaken van het evenwicht budget/kwaliteit/timing, opleveringsvergadering zijn bij ons in goede handen.

Veiligheid
Voor, tijdens en na het bouwproces staat veiligheid bij ons voorop. Niet alleen voor onze medewerkers en bouwpartners, maar ook voor uzelf en uw medewerkers. We garanderen een duurzame waterzuiveringsinstallatie en een veilige uitrusting.

Financiering
Wanneer u als bedrijf kiest om een waterzuiveringsinstallatie te laten bouwen of renoveren door Aquaplus, dan kunnen wij u ook helpen met de financiering ervan. Zowel een financiering op korte als op lange termijn is mogelijk. U lost de investering inclusief een financieringskost af over de afgesproken periode. In plaats van uw kapitaal uit te geven als een éénmalige grote investering voor afvalwaterzuivering, kan u door financiering productiever rechtstreeks investeren in uw organisatie. Een goede keuze voor de groei en de gezondheid van uw bedrijf! Voor grotere financieringen doen wij een beroep op banken. De ervaring die Aquafins financiële afdeling opbouwde voor de financiering van de talrijke grote riolerings- en waterzuiveringsprojecten in Vlaanderen, is een belangrijke troef om ook voor uw project de voordeligst mogelijke financiering rond te krijgen.

Exploitatie en onderhoud

Eens ze operationeel is, heeft uw waterzuiveringsinstallatie onderhoud, exploitatie en eventuele optimalisatie nodig. Binnen een DBFO-contract is Aquaplus tijdens de duur van het contract verantwoordelijk voor alle aspecten van de opvolging, exploitatie en het onderhoud van de installatie. Zo bent u gegarandeerd zeker van de kwaliteit van het gezuiverde water en de kosten die daarmee gepaard gaan.