Over ons

Aquaplus heeft klanten in verschillende sectoren, zoals de voedings- en drankensector, de chemische sector en de farmaceutische industrie. De opdrachten die we uitvoeren, hebben eigenlijk alleen gemeen dat ze een diepgaande kennis van waterzuivering vragen. Het ene bedrijf heeft behoefte aan een audit van zijn processen, het andere zoekt een partner om zijn zuiveringsinstallaties te renoveren. Een deel van onze klanten wil zich echt helemaal op zijn kernactiviteiten concentreren, en geeft het beheer van de zuivering uit handen aan Aquaplus. We doen het allemaal met evenveel plezier.

team

Consultancy met een plus

Zoals consultancy bedrijven geeft Aquaplus projectadvies of -begeleiding, maar met een extra troef. Onze mensen weten uit eigen ervaring dat de oplossingen die ze voorstellen, later ook eenvoudig te exploiteren moeten zijn. We houden ook van in het begin al rekening met de total cost of ownership, zodat er later geen verrassingen zijn met onderhouds- of vervangingskosten.

Uitdagingen voor bouw en renovatie

Zoals bouwbedrijven heeft Aquaplus ervaring met de bouw of renovatie van verschillende soorten installaties. Bijkomend weten we welke type installatie in welke omstandigheden optimaal zal renderen. Zelf werken we volledig leveranciersonafhankelijk.

Exploitant met liefde voor het vak

We weten hoe uw infrastructuur elke dag beheerd moet worden om de milieunormen te halen. Gecombineerd met onze sterke technologische achtergrond, kunnen we u ook precies vertellen welke sturingsaanpassingen of renovaties er nodig zijn om de performantie van uw installatie verder te verbeteren.

"Ons ISO-55001 certificatie voor asset management van de hele watercyclus, is een unieke troef waar de klanten van Aquaplus hun voordeel mee doen"

Jan Goossens - CEO Aquafin

Inzet van energie-efficiënte technologie

Aquaplus biedt met AquaNAV een beproefde technologie aan waarbij een controle-algoritme de zuiveringsinstallatie precies vertelt wanneer de beluchting moet aan- en afslaan voor een betere effluentkwaliteit aan een zo laag mogelijk energieverbruik. Moederbedrijf Aquafin ontwikkelde deze technologie en past ze al jarenlang met succes toe op de eigen installaties.

Asset management

Met onze LCA-methodiek (levenscyclusanalyse) kunnen we de milieu-impact van verschillende technieken over hun volledige levenscyclus met elkaar vergelijken, van de bouw tot en met einde levensduur. Zo kunnen onze klanten de meest duurzame keuzes maken. Aquaplus werkte onder meer een assetmanagementplan uit voor de volledige zuiveringsinfrastructuur die Haya Water exploiteert in Muscat, Oman.

Duurzame en vernieuwende technologie

Innovatie en onderzoek hebben bij moederbedrijf Aquafin een prominente rol. Het bedrijf test continu nieuwe technologieën op de markt en past de meest rendabele toe op de eigen infrastructuur. We hebben ervaring met de productie van groene stroom door de vergisting van overtollig waterzuiveringsslib tot biogas. Aquaplus is ook vertrouwd met technologie om zwaar belaste slibwaters in een aparte stroom op een energiezuinige manier te behandelen.