Over ons

Aquaplus is een dochteronderneming van het Vlaamse waterzuiveringsbedrijf Aquafin. We bieden oplossingen op maat voor alle facetten van industriële waterzuivering.

waarom Aquaplus

Waarom kiezen voor Aquaplus?

Onze klanten situeren zich in verschillende sectoren, zoals de voedings- en drankensector, de chemische sector en de farmaceutische industrie.  De opdrachten die we uitvoeren, hebben eigenlijk alleen gemeen dat ze een diepgaande kennis van waterzuivering vragen. Het ene bedrijf heeft behoefte aan een audit van zijn processen,  het andere zoekt een partner om zijn zuiveringsinstallaties te renoveren. Een deel van onze klanten wil zich echt helemaal op zijn kernactiviteiten concentreren, en geeft het beheer van de zuivering uit handen aan Aquaplus. We doen het allemaal met evenveel plezier!

Consultancy met een plus

Zoals consultancy-bedrijven geeft Aquaplus projectadvies of -begeleiding, maar met een belangrijke extra troef. Onze mensen weten uit eigen ervaring dat de oplossingen die ze voorstellen, later ook eenvoudig moeten te exploiteren zijn. We houden van in het begin met de total cost of ownership, zodat er later geen verrassingen zijn met onderhouds- of vervangingskosten. 

Uitdagingen voor bouw en renovatie

Zoals bouwbedrijven heeft Aquaplus ervaring met de bouw of renovatie van verschillende soorten installaties. Bovendien weten we welk type installatie in welke omstandigheden optimaal zal renderen. We zijn volledig onafhankelijk van leveranciers.

Exploitant met liefde voor het vak

We weten hoe uw infrastructuur dagelijks moet beheerd worden om de milieunormen te halen. In combinatie met onze sterke technologische achtergrond kunnen we u ook precies vertellen welke sturingsaanpassingen of renovaties nodig zijn om de performantie van uw installatie verder te verbeteren.

Energie-efficiënte technologie

Met AquaNAV bieden we een beproefde technologie aan waarbij een controle-algoritme de zuiveringsinstallatie precies vertelt wanneer de beluchting moet aan- en afslaan voor een betere effluentkwaliteit aan een zo laag mogelijk energieverbruik. De technologie werd in-house ontwikkeld en wordt al jarenlang met succes toepast op de eigen installaties van Aquafin.

Asset management

Met onze LCA-methodiek (levenscyclusanalyse) kunnen we de milieu-impact van verschillende technieken over hun volledige levenscyclus met elkaar vergelijken, van de bouw tot en met einde levensduur. Zo kunnen onze klanten de meest duurzame keuzes maken. 

Duurzame en vernieuwende technologie

Innovatie en onderzoek hebben een prominente rol bij ons. We hebben ervaring met de productie van groene stroom en groen gas door de vergisting van overtollig waterzuiveringsslib tot biogas. Daarnaast zijn we vertrouwd met technologie om zwaar belaste slibwaters in een aparte stroom op een energiezuinige manier te behandelen.

Aquaplus brengt de kennis van de meer dan duizend specialisten van Aquafin tot bij onze industriële klanten

Sabine Schellens, General Manager Aquaplus

Ons kernteam

Sabine Schellens

Sabine Schellens

General Manager

Wouter

Wouter De Wilde

Accountmanager

Rika

Rika Jenné

Accountmanager

Laura Bessems

Laura Bessems

Accountmanager

Gunther Parmentier

Gunther Parmentier

Technisch-commercieel manager

Audrey

Audrey Geudens

Assistent Aquaplus

Onze aanpak

Als u het ons vraagt, is onze beroepseer wat ons uniek maakt. We zuiveren uw afvalwater met liefde voor technologie en het milieu, met vakmanschap en oog voor mogelijke besparingen. En dat doen we zo:

Betrokkenheid

Elk project heeft onze volledige aandacht. We vinden een respectvolle samenwerking belangrijk, waarbij we streven naar de best mogelijke effluentresultaten. Binnen de mogelijkheden van de wetgeving en uw milieuvergunning, zoeken we naar kostenbesparingen en procesverbeteringen. Bij al wat we doen, staan uw en onze veiligheid voorop.

Nabijheid

Aquaplus heeft een exploitatienetwerk over heel Vlaanderen. Daardoor kan u rekenen op snelle interventietijden, korte communicatielijnen en een vlot werkend wachtsysteem.

Ervaring en expertise x 1200

Wij hebben specialisten op elk domein in huis. Via Aquafin bieden we u 1200 profielen die elke dag werken aan het uitbouwen, financieren, beheren en optimaliseren van waterzuiveringsinstallaties. U bent bij ons aan het juiste adres voor technisch medewerkers, onderhoudstechniekers, procestechnologen, veiligheidscoördinatoren, milieucoördinatoren, laboranten, onderzoekers, studieverantwoordelijken, ...

Continuïteit

Wij kunnen u langdurige continuïteit van dienstverlening garanderen door een langlopende overeenkomst tussen Aquafin en het Vlaamse Gewest.

Prijs en garanties

Aquaplus wil de dienstverlener zijn die op ons niveau van kwaliteit en garanties de goedkoopste is.

Transparantie

U kan kiezen voor een contract waarbij Aquaplus u open inzage biedt in de werkelijke kosten en eenheidsprijzen voor slibverwerking en chemicaliën. Variabele kosten voor slib, chemicaliën en energieheffing worden door ons transparant aangeboden of gefactureerd.