Bouwen

Het bouwen of renoveren van een waterzuiveringsinstallatie is een complex gegeven. Het combineert verschillende expertises als bouwkunde, elektriciteit en automatisering. Via moederbedrijf Aquafin boort Aquaplus een enorme bron van ervaring aan.

Een volledig bouwproject uitbesteden?

Als u de tijd en expertise in huis hebt, kan u zelf de selectie van de juiste aannemers en latere coördinatie over meerdere partijen uitvoeren. Als alternatief kan u het volledige bouw- of renovatieproject uitbesteden aan één partij zoals Aquaplus. De eindverantwoordelijkheid voor het realiseren van uw project volgens een afgesproken budget, kwaliteit en timing legt u dan bij ons neer. Wij zijn dan uw vaste aanspreekpunt voor belangrijke thema’s als veiligheid, fasering en continuering van het zuiveringsproces tijdens de werken. We verzorgen de opmaak van een volledig geïntegreerd as-built dossier en organiseren de opleveringsvergadering. Wij nemen ook de verantwoordelijkheid voor het wegwerken van eventuele opmerkingen of uitvoeren van laatste openstaande engagementen na oplevering.

Veiligheid voorop

Voor, tijdens en na het bouwproces stellen we veiligheid voorop. Niet alleen voor onze medewerkers en bouwpartners, maar ook voor uzelf en uw medewerkers. We garanderen een duurzame waterzuiveringsinstallatie en een veilige uitrusting.

Een ervaren projectmanager garandeert een vlotte opvolging en transparante communicatie tijdens de werken.

ISO 55001

Onze methodologie voor de bouw van zuiveringsinstallaties en pompstations en voor de aanleg van riolen is ISO-gecertificeerd. We zijn, met andere woorden, bevoegd om uw project van a tot z in goede banen te leiden:

  • aanbevelingen en procedures voor het basis- en detailontwerp
  • standaardspecificaties voor bouwwerken, mechanische en elektrische werken
  • standaardmateriaalaankoop gekoppeld aan een kostprijsdatabase
  • Standaarddiagrammen met bv. elektrische schema's, materiaalprijzen, software voor processturing en rapportering.

Deze bedrijven zijn klant

waterzuiveringsinstallatie