Beheer en Onderhoud

Eens operationeel heeft uw waterzuiveringsinstallatie onderhoud, exploitatie en eventuele optimalisaties nodig. Ook daarvoor kan u bij Aquaplus terecht. Dat kan all-in of via deelopdrachten. Ook hier is flexibiliteit het sleutelwoord.

Beheer en onderhoud hoeft geen zorgenkind te zijn

Het beheer en onderhoud van een industriële zuiveringsinstallatie kan al snel een zorgenkind worden in uw bedrijf. Of het nu gaat om het in dienst houden van een verouderde installatie of het opstarten en doen presteren van een nieuw gebouwde zuivering, het managen is vaak een complexe zaak.

Dikwijls vinden problemen bij het beheer hun oorsprong in een slecht ontwerp of in het feit dat afvalwaterzuivering niet voldoende prioriteit krijgt. Een gevolg zijn optimalisatie-investeringen, waardoor de waterzuivering wel eens op een “blokkendoos” begint te lijken. En dan wordt het natuurlijk nog complexer om ze goed te beheren en aan de normen te laten voldoen.

waterzuivering Aquaplus

All-In service...

Aquaplus helpt u graag bij de zorg voor uw waterzuivering. Gaat het over het dagdagelijks beheer, de processturing en –optimalisatie, het onderhoud, of bijvoorbeeld de administratie van het slibbeheer? Aquafin, het moederbedrijf van Aquaplus, heeft zo'n 500 ervaren operatoren in dienst. Er is dus altijd een team van medewerkers in de regio aanwezig om u te ondersteunen.

…of toch liever deelopdrachten?

U houdt graag een deel van het beheer binnenshuis, maar wil bijvoorbeeld procestechnologische ondersteuning bij procesproblemen of op kwartaalbasis? Of u hebt hebt eerder nood aan periodieke analyses, milieucoördinatie of beheer van de chemicaliëndosering? Ook dat kan bij Aquaplus. We zijn van alle markten thuis.

Zowel voor procesopvolging als voor probleemoplossing, beschikt Aquafin over in-house experten op het gebied van microscopie en microbiologie, fysische/chemische analyses (ISO 17025 gecertificeerd) of de installatie en het onderhoud van procesinstrumenten (analysetoestellen, sondes...).

Deze bedrijven zijn klant