Referenties

Niets is zo overtuigend als tevreden klanten. We stellen u graag een aantal uiteenlopende projecten voor.

Janssen

Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica staat als bedrijf bekend om zijn innovatief en duurzaam karakter. Deze focus wilde Janssen graag doortrekken in zijn afvalwaterbeleid. Aquaplus werd ingeschakeld om een optimalisatiestudie uit te voeren. Gedurende een half jaar heeft een projectteam de zuivering doorgelicht. We keken niet enkel naar het zuiveringsproces, maar ook naar de bouwkundige en elektromechanische staat van de installatie. Dit om een gedetailleerd toekomstplan op te stellen. Resultaat? Een besparing op de werkingskosten zoals personeel, onderhoud, energie en chemicaliëndosering. Tegelijk werden de mogelijkheden voor regenwaterrecuperatie en hergebruik van gezuiverd water in kaart gebracht. Van een duurzaam beleid gesproken!

Lees meer

Nieuwe waterzuiveringsinstallaties voor Total-stations langs E17

De samenwerking tussen Total en Aquaplus begon met een audit in het tankstation in Spy, eind 2013. Total Belgium wou de waterzuiveringsinstallaties bij zijn servicestations langs de Belgische autosnelwegen optimaliseren. We bekeken de verschillende optimalisatiemogelijkheden in een scenario-analyse. In 2014 werd de vernieuwingsoperatie ingezet en volgenden ook de Total-sites in Nazareth en Kruishoutem met als resultaat een performant actiefslibsysteem met nabezinktank. Deze technologie is dankzij de flexibele sturing het meest geschikt om te voldoen aan de effluentnormen, inclusief die voor fosfor en stikstof.

Ondertussen beheert Aquaplus voor Total Belgium 27 Waterzuiveringsinstallaties over heel België, langs alle grote snelwegen.

Lees meer

Total
Colruyt

Colruyt Group en Barry Callebaut plukken de vruchten van exploitatie

Colruyt Group en Barry Callebaut lieten in 2000 een gezamenlijke waterzuiveringsinstallatie bouwen in Halle. Onze eerste focus was om vertrouwd te geraken met de zuiveringsinstallatie. Elke installatie is verschillend. De piekbelastingen tijdens periodes van toegenomen productie zijn divers en ook het biologisch slibsysteem gedraagt zich anders doorheen het jaar. Van zodra de industriële zuivering onder controle was, konden we ons richten op de optimalisatie van de operationele kosten.

Na een grondige doorlichting konden we het specifieke energieverbruik van de zuivering laten dalen met maar liefst 25%. Hoe we dat deden? Met een slimmere sturing van de beluchte slibmineralisatie en een frequentieaanpassing van de blowers! Daarnaast konden we het gebruik van chemicaliën reduceren en werden de grenswaarden voor zuurstofinbreng verder verlaagd.

Lees meer

Nieuw slachthuis van Sus Campiniae

In 2015 beslisten 3 bedrijven om een nieuw slachthuis te bouwen in Oevel: Sus Campiniae. Bij een nieuwe site hoorde een nieuwe waterzuiverings- en waterhergebruikinstallatie. De snelheid waarmee dit project gerealiseerd moest worden, was uniek. Tien maanden later was de installatie klaar. Meer dan 60% van het gezuiverde water wordt hergebruikt waarvan het merendeel met drinkwaterkwaliteit.

Lees meer

Sus Campiniae
Zoo

Blije dieren in zuiver water

Ook dieren hebben recht op de juiste waterkwaliteit voor hun levenscomfort. KMDA (Koninklijke Maatschappij Dierkunde Antwerpen) zet daar al jarenlang gericht op in. Sinds een tijdje werkt de beheerder van onder meer Zoo Antwerpen en Dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) hiervoor samen met Aquaplus.

We volgen al jarenlang de membraanbioreactor op, die de waterkwaliteit van de pinguïn- en flamingovijver zuivert. Bovendien verzorgen we de inventarisatie en inspectie van het rioleringsnet in beide dierenparken.

Lees meer