Aquaplus internationaal

Aquaplus is het dochterbedrijf van Aquafin NV dat zich focust op industriële dienstverlening. Via Aquaplus put u uit de knowhow en expertise die ons moederbedrijf heeft opgebouwd over de hele watercyclus.

Aanpak internationale waterzuivering

waterzuivering onderzoek

Wat biedt Aquaplus uw bedrijf?

 • Expertise over het gehele waterzuiveringsproces: transport, behandeling en hergebruik van gezuiverd afvalwater.
 • Meewerken aan circulaire economie: Energie reductie, hergebruik en opwaardering van afvalwater, warmterecuperatie of fosforrecuperatie. Het zijn maar enkele uitdagingen waar we een oplossing voor hebben. Volledig aangepast aan uw noden.
 • Innovatie oplossingen: Aquafin is een gewaardeerde internationale partner als het over onderzoek gaat. Of het nu over het verwijderen van polluenten, geurhinder, procesoptimalisatie of real time controle van rioleringen gaat, we vinden voor alles een pasklare oplossing.
 • Asset Management: Aquafin is ISO55001 Asset Management gecertifieerd. Dat maakt ons de ideale partner als het gaat over levenscyclusbeheer, standaardisatie én innovatie

Producten en diensten

Welke kennis hebben we in huis?

Door de samenwerking met Aquafin zetten we drie decennia aan opgedane kennis om in onderbouwde oplossingen voor al uw vragen rond waterzuivering.

Aquafin NV heeft een langlopend contract met het Vlaamse Gewest voor de uitbouw en het beheer van de zuiveringsinfrastructuur voor huishoudelijk afvalwater in Vlaanderen. Voor een onderbouwde visie over de behandeling van afvalwater of hergebruik van regenwater, bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor operationele ondersteuning of asset management kan u op ons rekenen. We kennen de ins en outs dankzij onze meer dan 300 waterzuiveringsinstallaties, ruim 1000 pompstations en 6000 km leidingen.

Aquafin is ook marktleider in het gemeentelijke afvalwaterbeheer. We zijn verantwoordelijk voor de infrastructuur van meer dan 100 gemeenten. Dat doen we samen met de Watergroep en Waterlink of via een directe concessie.

Via Aquaplus bouwden we gespecialiseerde kennis op rond industriële waterzuivering. Lees bijvoorbeeld hoe we bijvoorbeeld Janssen Pharmaceutica of de Colruyt Group en Barry Callebaut ondersteunen.

Waarom kiest u voor Aquaplus?

We practise what we preach. Door onze nauwe band met Aquafin, weten we precies hoe onze voorstellen in praktijk zullen werken.

 • Ervaring en expertise: We beheersen de gehele waterzuiveringscyclus en bieden daarom een grote waaier aan oplossingen aan. Doordat we op verschillende niveaus werken, overheid én privé, kunnen we ons telkens aanpassen aan de precieze samenwerkingsbehoeften van onze klant.
 • ISO55001 gecertifieerd: In Vlaanderen zijn we het enige bedrijf dat een ISO55001-certifctaat voor Asset Management kan voorleggen. Dat garandeert u een blijvende en optimale kwaliteit.
 • Continuïteit: Door ons nauwe samenwerking met Aquafin kunnen we onze klanten een langdurige continuïteit van dienstverlening garanderen.
 • Prijs: Aquaplus wil de dienstverlener zijn die op ons niveau van kwaliteit en garanties de goedkoopste is.
 • Een specialist voor elke opdracht: Wij hebben specialisten op elk domein in huis. Via Aquafin bieden we 1100 medewerkers en tientallen profielen die elke dag uitsluitend werken aan het uitbouwen, financieren, beheren en optimaliseren van waterzuiveringsinstallaties. U bent bij ons aan het juiste adres voor technisch medewerkers, onderhoudstechniekers, procestechnologen, veiligheidscoördinatoren, milieucoördinatoren, laboranten, onderzoekers of studieverantwoordelijken.
 • Flexibiliteit: Aquaplus is niet afhankelijk van leveranciers. Daarom kunnen we u altijd en overal de beste én economisch meest rendabele oplossingen garanderen. Daarnaast bieden we u services aan in het gehele zuiveringsproces. Ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en onderhouden: we beheersen het allemaal.

Your company (Aquafin) has been a key contributor to our work. You have made eminent experts available for us.

Michaela Di Bucci, Taskforce Turkish Cypriot Community, European Commission

Uit de praktijk

Om een beeld van ons te krijgen, kan u nalezen hoe we Janssen Pharmaceutica, Sus Campiniae of Total ondersteunen met hun projecten. We kijken verder dan onze landsgrenzen en zijn ook internationaal actief. Enkele in het oog springende projecten:

 • China: consultancy rond energiebesparing. In de regio rond Kunshan implementeerden we onze AquaNAV op meerdere grote waterzuiveringsinstallaties. AquaNAV is een techniek die zijn werking al meermaals bewees. Door geavanceerde procescontrole en geoptimaliseerde beluchting zorgen we voor een verminderd energie verbruik en dus een daling in kosten.
 • Oman: Asset Management plan en opleiding medewerkers. Aquaplus ontwikkelde een asset management plan voor de hele waterzuiveringsinfrastructuur gerund door Haya Water in Muscat. Onze operationele experts leidden ook de medewerkers van Haya Water’s op in bepaald aspecten rond waterzuivering.
 • Botswana: Consultancy en opleiding medewerkers. In Gaborone ondersteunde Aquaplus de overheidsdienst die verantwoordelijk was voor drink- en afvalwater. We werkten als consultant, leidden lokale operators op en introduceerden een methodologie voor het onderhoud.
 • Ghana, Bangladesh, Madagaskar, Kenia: Sanitaire voorzieningen.De focus lag hierbij op de technische aanpak met extra aandacht voor een creatieve aanpak en gericht op de lokale bevolking. Ook duurzaamheid was een belangrijke parameter, waar gekozen werd om te werken met lokale materialen tegen een lage kost.

We have really appreciated the capacity building exchange. We work very hard now to improve in the areas that you have identified to be lacking.

Botshabelo Jason Koolopile, Network superintendent Francistown
Afrikaanse jongen wast handen onder kraan